Welkom
op de ondersteuningssite van Cali.nl. U vindt hier informatie over het programma CaliAuthor en de met dat programma gemaakte interactieve leermodules.

Wat is CaliAuthor?
CaliAuthor is een programma dat gemaakt is door het Amerikaanse Center for Computer-Assisted Legal Instruction (CALI), een samenwerkingsverband van ca. 200 Amerikaanse Law-schools.
Met CaliAuthor kunnen op gebruiksvriendelijke wijze interactieve leermodules worden gemaakt, waarmee het klassieke onderwijs kan worden ondersteund, uitgebreid of voorbereid. De gemaakte modules kunnen plaatselijk of via intra- of internet worden aangeboden.

Wat zijn Cali-modules?
Dat zijn interactieve leermodules die gemaakt zijn met het programma CaliAuthor. In het kader van de Stichting RechtenOnline zijn tot nu toe een 35-tal modules vervaardigd over uiteenlopende onderwerpen op verschillende rechtsgebieden. RechtenOnline streeft ernaar de module-bibliotheek uit te breiden, zodat een betere dekking van het juridisch domein verkregen wordt. De modules van RechtenOnline mogen gebruikt  worden door elke bij de Stichting aangesloten juridische faculteit.
U kunt de modules zien op www.cali.nl. U dient zich eenmalig te registreren. In de op die site geplaatste handleiding voor docenten leest u hoe u de modules kunt inzetten voor uw eigen studenten.

Kan ik mijn eigen Cali-module maken?
Uiteraard kunt u ook uw eigen modules maken. Ook kunt u eventueel - in overleg - de door RechtenOnline aangeboden modules amenderen voor eigen gebruik. Om zelf een module te maken of te wijzigen, heeft u het programma CaliAuthor nodig. Stafleden van bij de Stichting RechtenOnline aangesloten juridische faculteiten kunnen CaliAuthor gratis krijgen voor gebruik binnen het reguliere onderwijs. Stuur van de door u gemaakte modules svp een exemplaar naar info@cali.nl. Op die manier blijven wij op de hoogte van het gebruik dat van CaliAuthor gemaakt wordt. Mogelijk is RechtenOnline ge´nteresseerd in opname van een door u gemaakte module in de module-bibliotheek. Wij treden dan daarover met u in overleg.
Wilt u de door u gemaakte modules commercieel inzetten dan dient u te beschikken over een daarop gerichte licentie.

Hoe kunnen mijn studenten de door mij gemaakte module gebruiken?
De eenvoudigste manier om uw module te publiceren is gebruik te maken van de Autopublish knop in het programma CaliAuthor. Uw module wordt dan gepubliceerd op www.cali.nl. U bepaalt zelf wie de module mogen zien en gebruiken. Voordeel van publicatie op www.cali.nl is ook dat studenten de door hen behaalde score kunnen vastleggen en deze door de docent kan worden ingezien. Voor aangeslotenen bij de stichting RechtenOnline (alle juridische faculteiten van Nederlandse universiteiten en een aantal hogescholen) is dit kosteloos. Het is ook mogelijk een module te publiceren op uw eigen website of in uw elektronische leeromgeving. In de huidige versie 9.1 van Blackboard is dat een ingewikkeld proces, waarvoor u hier een stappenplan vindt.

Hoe kom ik aan CaliAuthor?
Meld u aan als docent op www.cali.nl. Zodra uw docent account is goedgekeurd (er vindt verificatie plaats of u verbonden bent aan een instelling die is aangesloten bij RechtenOnline) kunt u zelf het programma CaliAuthor downloaden van de site.

Ondersteuning
Bent u ge´nteresseerd in de mogelijkheden van het programma CaliAuthor en overweegt u het te gebruiken in uw onderwijs, dan wijzen wij u op het aanbod van de Stichting RechtenOnline  om een introductiebijeenkomst van een dagdeel te organiseren.

psdg 12/04/12